فهرست مطالب [پنهان سازی]
- 1 اولین سوالی که برای افراد پیش می اید این است که آنالیز مو چیست؟ و چگونه انجام میشود؟
- 2 یکی از سوال هایی که برای افراد زیادی پیش می اید این است که رویش مجدد مو ها چگونه است؟
- 3 سومین سوال این است که از زمان آغاز برنامه درمانی چقدر طول می کشد تا ریزش مو ها کاهش یابد؟
- 4 چه میزان از موهای ریخته شده قابل برگشت می باشند؟
- 5 آیا ممکن است در بعضی از افراد موها مجددا روییده نشوند و بطور میانگین چند درصد از افرادی که تحت درمان قرار گرفته اند نتیجه مطلوب کسب کرده اند؟
- 6 آیا دوره درمان باید مادام العمر و حتی بعد از رویش موها نیز ادامه یابد؟
- 7 بعد از انجام آنالیز مو و آزمایشات خون و مشخص شدن برنامه درمانی، مکمل ها و داروهای تجویز شده از کجا باید تهیه شود؟
- 8 آیا روش درمانی فقط برای آقایان است؟
- 9 توضیحاتی درباره محلول ها و مکمل ها
- 10 آیا مکمل هایی که برای درمان ریزش مو تجویز می شود دارای عوارض جانبی می باشند؟
- 11 آیا می توان بصورت غیر حضوری درمان را شروع کنم؟
- 12 آیا ریزش ارثی موها نیز قابل درمان است؟
- 13 توضیحاتی درباره قرص فیناستراید که دارای تاییدیه FDA آمریکا می باشد و خیلی از پزشکان نیز آنرا تجویز می کنند
- 14 آیا درست که می گویند کسانی که ماینوکسیدیل استفاده می کنند باید همیشه آنرا مصرف نمایند و در صورت قطع مصرف ریزش موها مجددا و حتی شدیدتر از قبل آغاز می گردد؟
- 15 توضیحاتی درباره قرص فیناستراید و محلول ماینوکسیدیل و موارد مصرف آن ها
- 16 بعضی از افراد اکثر روش های درمان ریزش مو مانند پی آر پی و مزو تراپی و غیره را امتحان کرده اند اما نتیجه ای نگرفته اند علت چه می تواند باشد؟
- 17 آیا آلودگی هوا، شامپو، رنگ مو و… بر نتیجه تست آنالیز مو تاثیر می گذارند گستردگی استفاده از این روش در سایر کشورها چگونه است؟
- 18 آیا نکاتی وجود دارد که باید قبل از مراجعه و انجام آنالیز مو رعایت کنیم؟
- 19 اگر بیمار از تعدادی مکمل غذایی، قرص فیناستراید و محلول ماینوکسیدیل استفاده کند ایا مصرف آن ها در نتیجه آنالیز تاثیر منفی می گذارد و باید آن ها را برای مدتی استفاده نکند و سپس مراجعه نماید؟
- 20 آیا در دوران بارداری و شیردهی می توان دوره درمان را آغاز کرد؟
- 21 براساس توضیحات یکی از دلایل اصلی ریزش مو هم در مردان و هم در زنان عدم توازن میزان مواد معدنی در بدن است، علت فراگیر بودن آن چیست؟
سوالات متداول کاشت مو و درمان ریزش مو و پاسخ متخصص مو و پزشکان مو به این سوالات : امروزه افراد زیادی اعم از مرد و زن خواهان کاشت مو هستند. افراد به دلایل مختلف مانند بیماری یا درمان بعضی از بیماری ها مو های خود را از دست میدهند ما میدانیم که مو در زیبایی تاثیر بسزایی دارد به همین دلیل بیماران به دنبال روش های مختلفی هستند تا از ریزش مو جلوگیری کنند یا در صورت بروز این مشکل ان را درمان کنند افرادی که می خواهند کاشت مو انجام دهند سولاتی در ذهن ان ها ایجاد میشود که در این مقاله به بررسی ان ها می پردازیم .
اولین سوالی که برای افراد پیش می اید این است که آنالیز مو چیست؟ و چگونه انجام میشود؟
جواب این سوال بدین گونه است مهمترین گام برای درمان ریزش مو تشخیص علل ریزش می باشد و در کنار آزمایشات خون، آنالیز مو روشی است که ما از آن برای تشخیص علل ریزش مو از قبیل سنجش میزان مواد معدنی و فلزات سنگین، وضعیت سنتز پروتئین و غیره استفاده می نماییم، بدین ترتیب که بخشی از موی سر شما با قیچی چیده می شود(حدود 100 تار مو) و در لابراتوار مخصوص مو تجزیه و تحلیل شده و با توجه به اطلاعات بدست آمده، جهت درمان ریزش مو و رویش مجدد موها، مکمل ها، محلول ها و درمان مناسب را تجویز می نماییم. تست آنالیز مو برای سنجش فلزات سمی در بدن و آزمایش دی ان ای نیز مورد استفاده بسیاری از پزشکان قرار می گیرد.
یکی از سوال هایی که برای افراد زیادی پیش می اید این است که رویش مجدد مو ها چگونه است؟
حداقل 6 ماه زمان لازم است تا تغییری محسوس در حجم موهایتان احساس نمایید که تا پایان برنامه درمانی(حدود یکسال) به حداکثر نتیجه می رسد. البته در افرادی که ریشه موهایشان بسیار ضعیف است برای تبدیل موهای کرکی به موهای ضخیم و کامل احتیاج به زمان بیشتری می باشد.همچنین رویش مجدد موها به عوامل متعددی بستگی دارد از قبیل سن و فاصله بین ریزش موها و شروع درمان، هر چه فاصله کوتاهتر باشد رویش موها سریعتر اتفاق می افتد.
اگر ریشه موها بعد از ریزش در سر باقی(زنده) مانده باشند طی درمان موها روییده می شوند اما اگر از بین رفته باشند رویشی اتفاق نخواهد افتاد، در بعضی از افراد ریشه موها بعد از ریزش در زمان کوتاهی از بین می روند اما در برخی دیگر تا سال ها بصورت زنده باقی می مانند، متاسفانه آزمایشی وجود ندارد که ما تشخیص دهیم آیا ریشه موها بعد از ریزش هنوز زنده در سر باقی مانده اند یا خیر. این نکته ای بسیار مهم است.
سومین سوال این است که از زمان آغاز برنامه درمانی چقدر طول می کشد تا ریزش مو ها کاهش یابد؟
در جواب باید گفت که در اکثر افراد معمولا طی 1 الی 3 ماه ریزش موها کاهش می یابد، به ندرت افرادی هستند که به دلیل نارسایی شدید غدد فوق کلیوی(آدرنال)، مشکلات حاد تیروئید و یا به دلیل غیر متوازن بودن بیش از حد میزان و نسبت مواد معدنی در بدن نیاز به زمان بیشتری می باشد. میشود گفت در بیماران مختلف متفاوت است.
توضیحاتی درباره قرص فیناستراید و محلول ماینوکسیدیل و موارد مصرف آن ها
قرص فیناستراید که به آن پروپشیا نیز گفته می شود در مواردی که ریزش مو به دلیل ازدیاد هورمون دی هیدروتستوسترون می باشد توسط بسیاری از پزشکان تجویز می گردد، البته برای کاهش اثرات مخرب هورمون دی هیدروتستوسترون بر ریشه موها، درمان های دیگری نیز وجود دارد مانند استفاده از محلول هایی که حاوی کافئین و گیاه ساپالمتو(نخل اره ای) می باشند از قبیل آلپسین، ریوایوژن و غیره، حتی بسیاری از پزشکان در سایر کشورها مصرف مکمل های غذایی حاوی گیاه ساپالمتو را توصیه می کنند. به دلیل عوارض جانبی کوتاه مدت و گاهی ماندگار، ناشی از استفاده از قرص فیناستراید بنده تمایلی به تجویز آن نداشته و مصرف آن توصیه نمیشود توصیه اکید می شود بدون نظر پزشک قرص فیناستراید را مصرف نکنید.
یکی از مکانیزم های محلول ماینوکسیدیل افزایش خون رسانی به ریشه موها بوده که باعث کاهش ریزش موها و تحریک رویش موهای جدید می گردد که مورد تایید FDA می باشد، ما نیز گاها در نسخه های درمانی آنرا تجویز می نماییم، البته ترکیبات دیگری مانند ال آرژنین، ریشه گیاه جینسنگ و برگ گیاه جینکو بیلوبا نیز همین عملکرد را دارند، لازم به ذکر است ماینوکسیدیل ریزش مو را درمان نمی کند و اگر علت ریزش مو که اکثرا عدم توازن میزان مواد معدنی در بدن بوده اصلاح نشود استفاده از ماینوکسیدیل یا اثر بخش نبوده و اگر باشد با قطع مصرف ریزش موها مجددا آغاز می گردد.